De milieu- en stedenbouwkundige vergunningsprocedure voor de algemene ontwikkeling van Parc Astérix onthult veel details over toekomstige projecten. Zo komt er een gebied die in het teken van London staat. Naast verschillende attracties en spookhuizen komt er ook een indoor lanceerachtbaan. Andere plannen bestaan uit een indrukwekkend nieuw hotel, een uitbreiding van de Griekse zone en een belevingsrestaurant.

Het ontwikkelingsplan staat openbaar en is hier te bekijken. Zoals gezegd is er een hoop uit op te maken. Eerder werd al bekend dat Parc Astérix in 2025 gaat uitpakken met een nieuwe spinning achtbaan. Het park zal erna zeker niet stilzitten, want er liggen voor 2026 meerdere plannen klaar.

Vierde hotel

Het is de bedoeling dat er een vierde hotel eind 2026 zal openen. Bovenstaande concept ligt hoogstwaarschijnlijk in het thema van Asterix’ Odyssee. Het bestaat uit vijf thematische districten en bevat 300 kamers, 2 restaurants en 2 bars, waaronder één op het dak.

Uitbreiding Griekse zone

2026 staat ook in het teken van een uitbreiding in de bestaande Griekse zone. Hier komt een nieuwe Zamperla attractie van het type Windstarz, mini-valtorens van 12 meter hoog, een waterspeeltuin, een restaurant met bediening aan tafel en een spookhuis.

Zone London

Volgens de plannen maakt het gebied Rue de Paris plaats voor London. Naast meerdere attracties voor kinderen en verschillende eetgelegenheden komt er ook een interactieve draaimolen. Deze is ontworpen door Alterface is staat op een draaitafel geïnspireerd door de traditionele theekopjes.

In 2028 staat er dan een nieuwe achtbaan op de planning. Deze indoor familie-lanceerachtbaan bevat niet alleen een vrije val element maar heeft ook kenmerken die vergelijkbaar zijn met Uncharted in PortAventura.

Met de komst van een nieuw thema zal Rue de Paris langzaam verdwijnen. Zo staan er sloopwerkzaamheden gepland voor:

November 2024 : Mission Perdue, zone couverte 1900, Chevaux du Roy, Métamorphosis
Januari 2025 : zone Moyen-Âge, Halte des Chevaliers, Tous en Piste
November 2025 : Main basse sur la Joconde, Colère d’Anubis, Catacombes

Belevenisrestaurant

In 2028 staat er ook een nieuw belevenisrestaurant op de planning bij de ingang van de hotels. Gasten krijgen hier een show voorgeschoteld die gelinkt is aan de wereld van Astérix.

De plannen zijn niet mals en de toekomst ziet er op deze manier rooskleurig uit voor Parc Astérix. Het blijven vooralsnog plannen. Met andere woorden, zolang het park zelf niets officieels bevestigd, blijft het onzeker of de plannen doorgaan. En zo ja, in welke vorm. Liefhebbers hebben in ieder geval weer genoeg om naar uit te kijken.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.