Categorieën
Thema’s
Parken
1-7 van de 7 resultaten

Tripreports vanuit de Backseaters Discord

Ik zal gelijk maar het spits afbijten van dit kanaal met een trip report naar Europa-park. Inmiddels heb ik dit prachtige park al 2 keer eerder mogen bezoeken, maar mijn tijdens mijn vorige bezoek waren ze nog druk bezig met Rulantica bouwen en was Nederland afgebrand. Kortom; het werd weer eens tijd om terug te keren naar Rust! Mijn Europa-park Midweek begon met een avondje zwemmen in Rulantica, want zoals eerder benoemd was deze nog niet open tijdens mijn vorige bezoek. We worden bij aankomst direct omvergeblazen door het gehele gebied. Zowel het hotel (vanaf de buitenkant, want wij zaten gewoon in een goedkope Airbnb) als het zwembad zien er prachtig uit. De sfeer is gezellig en gewoonweg fantastisch zodra alles is verlicht. Wij hadden een middag-avond tickets, van 17:00 tot 22:00. Achteraf gezien had een avond ticket ook prima geweest (zeker na de lange autorit hahaha). Ik vind het altijd lekker om eerst een waterpark te verkennen via de lazy river. Dit om een beetje te kijken waar alles is, maar ook om te wennen aan de watertemperatuur. Ik weet niet of het aan mijn leeftijd ligt maar ik vind het steeds kouder worden in waterparken. Hier was het water nog enigszins te doen gelukkig. We dobberden rustig door de grotten en langs wat waterspuwende Snorri beelden. De lazy river is niet al te lang maar zeker leuk om mee te beginnen!

Hierna was het wel tijd voor wat actie. Vol goede moed begonnen we met Stormvind. Normaal gesproken lees ik mij in over de attracties, maar deze keer ben ik er eigenlijk compleet blind ingestapt (zowel letterlijk als figuurlijk, zonder bril kon ik de meeste borden niet lezen). Na zo’n 20 hele lange minuten wachten in een bloedhete wachtrij waarbij we ons allebei eigenlijk steeds minder goed begonnen te voelen mochten wij in de banden stappen. Wat een vaart werd er gemaakt en toen we plotseling in een trechter kwamen was het helemaal feest. Het verfrissende water deed ons goed want eenmaal beneden hadden we nergens meer last van en was het tijd om de volgende glijbaan te doen: de Isbrekker. Kort maar krachtig! Blijft leuk om zo het water in te duiken. We waren nog een beetje huiverig om weer in een langere rij aan te sluiten gezien de warmte in het trappenhuis waardoor we besloten een rondje te gaan lopen, opzoek naar de glijbaan met de matjes. Het koste ons welgeteld drie rondjes door het zwembad voordat we deze gevonden hadden… En dat terwijl er toch één paar goed werkende ogen mee was. Voordat we bij de mattenglijbaan aankwamen gingen we nog van Hugin (of Munin) wat ontzettend lachen was. Deze racer glijbaan gaat lekker hard en heeft leuke jumps. Tussendoor waren we ook nog afgeleid door de wildwaterbaan Vildstrøm. De Centerparcs parken en Hof van Saksen hebben mij vanaf jongs af aan fan gemaakt van wildwaterbanen en deze was eigenlijk een complete verrassing. Het is geen lange wildwaterbaan, maar wel een leuke, met twee routes. Ik vond beide routes leuk om te doen en had niet echt een voorkeur naar een van de twee. Het systeem was wel bijzonder. Bij het instap bad hing een stoplicht dat om de zoveel seconden op groen sprong, verder was er geen medewerker. Het verbaasde mij ergens dat iedereen netjes de tijd nam om even te wachten, in Nederland zie ik dat niet zo snel gebeuren.

Na de wildwaterbaan was het eindelijk tijd voor de matjes glijbaan: Vikingløp. In deze racer glijbaan race je tegen 7 anderen. Het is de grootste raceglijbaan van Europa en dat is te merken. Wat een fantastische glijbaan is dit! Een timer verteld wanneer je mag gaan en vervolgens roetsj je door de baan. Gedurende de rit kom je 2x in een open stuk uit waarbij je je tegenstanders kan zien. Eenmaal beneden kon je op de borden zien op welke positie je was gekomen. Ik ben niet verder gekomen dan de tweede plek hahaha. Inmiddels hadden we de moed verzameld om de andere glijbaan toren weer te trotseren en sloten we aan in de 20 minuten wachtrij van Svalgur Rytt. Opnieuw werden we helemaal naar in de warmte van het trappenhuis, maar we waren geen opgevers. Gek genoeg leek niemand er verder last van te hebben. Svalgur Rytt bleek in eerste opzicht een familie raft glijbaan te zijn. Meestal vind ik deze niet zo heel bijzonder, maar deze gaat nog best hard! En dat zorgde voor een erg vermakelijke rit waarbij de raft nog best hoog kwam in de bochten. Het was tijd om even uit te rusten en wat verse zuurstof te verkrijgen in het buitenbad. Hier zit tevens een bar ingebouwd en wat ligbanken aan de zijkant, kortom, de perfecte plek om bij te komen. We hadden nog twee glijbanen te gaan: Två Fall en Vinter Rytt (en de valluik glijbaan, maar daar krijg je mij niet vanaf). Beiden in de verschrikkelijk warme toren. De één had vrijwel geen wachtrij en de ander 25 minuten en daar zaten we echt niet op te wachten. Uiteindelijk hebben we de Två Fall nog meegenomen en de Vinter Rytt helaas overgeslagen. Gelukkig heb ik een soortgelijke glijbaan al eens in Siam Park mogen doen. De Två Fallverraste ons wederom positief. Dit is een heerlijke snelle glijbaan, persoonlijk vind ik deze leuker dan Stormvind, wat aan het verschil in wachttijden niet geheel overeenkomt met de andere bezoekers.

Naast de bovengenoemde glijbanen zijn er natuurlijk ook nog super veel kinderglijbanen, speelattributen en een golfslagbad. Het buiten gedeelte was ook al open, maar mij nog net even te koud. Je zou je hier echt een gehele dag kunnen vermaken, maar de vermoeidheid begon echt wel toe te slaan. Rulantica is zeker een aanrader. Het park is mooi gedecoreerd en heeft super toffe glijbanen. Ik kom er vast nog wel een keer terug! (: