3 tips voor het schrijven van uw disclaimers

Het schrijven van een juridisch verantwoorde disclaimer kan moeilijk zijn als u niet over juridische expertise beschikt.

Maar hier is een algemene vuistregel:

  • Wees eenvoudig en beknopt: u wilt dat uw gebruikers begrijpen wat u zegt, dus schrijf geen overdreven lange paragraaf en vermijd het gebruik van moeilijk te begrijpen termen.
  • Pak de belangrijkste aansprakelijkheden aan: wanneer kunt u aansprakelijk worden gesteld? En, anderzijds, wat valt er buiten uw macht?
    Als uw product of dienst op de een of andere manier risico’s of schade kan veroorzaken voor uw gebruikers, is het beter om dat ook aan te geven. Het is ook belangrijk om eventuele problemen met betrekking tot de garantie aan te pakken als dat ook van toepassing is.
  • Maak het zichtbaar: omdat ze zo’n grote rol spelen, moeten disclaimers overal op uw website of app zichtbaar of toegankelijk zijn. U kunt ze toevoegen aan de voettekst van uw website, zoals Health.com heeft gedaan:

De informatie op deze website is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Backseaters.nl streeft ernaar om de informatie actueel en correct te houden, maar kan geen garanties geven voor de nauwkeurigheid, volledigheid of actualiteit van de verstrekte informatie.

Alle acties die u onderneemt op basis van de informatie die u vindt op deze website (backseaters.nl), zijn geheel op eigen risico. Backseaters.nl zal niet aansprakelijk zijn voor verliezen en/of schade in verband met het gebruik van deze website.

Vanaf onze website kunt u andere websites bezoeken door middel van hyperlinks naar externe sites. Hoewel we ons best doen om alleen kwalitatief hoogwaardige links te bieden naar nuttige en ethische websites, hebben we geen controle over de inhoud en aard van deze sites. Het plaatsen van links naar andere websites impliceert geen goedkeuring van de inhoud van die sites. Backseaters.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud of beschikbaarheid van deze externe sites.

Het plaatsen van opmerkingen of reacties op deze website vormt geen advies en backseaters.nl behoudt zich het recht voor om opmerkingen of reacties te verwijderen die als ongepast, beledigend of ongepast worden beschouwd.

Het is belangrijk op te merken dat wetten en regelgevingen kunnen veranderen en dat de informatie op deze website mogelijk niet altijd volledig up-to-date is. Raadpleeg daarom altijd een professional voor specifieke adviezen of informatie.

Door gebruik te maken van onze website, stemt u in met onze disclaimer en gaat u akkoord met de voorwaarden ervan.