Het gebouw is al even in gebruik maar schuin tegenover de hoofdingang van de Efteling is een nieuw servicegebouw uit de grond gestampt. Dit servicegebouw stond eerder altijd in het park maar op deze plek vinden nu werkzaamheden plaats voor het Efteling Grand Hotel. Maar waarvoor kan je ook alweer terecht bij dit gebouw?

Bezoekers van de Efteling kunnen een uur voor openingstijd van het park tot een uur na sluitingstijd terecht voor verschillende services.

Wandelwagenverhuur

Tegen een betaling van € 4,50 kun je een houten wandelwagen huren. Dit zijn trekkarretjes met één zitplaats geschikt voor een dreumes of peuter. De wandelwagens zijn niet vooraf te reserveren.

Rolstoelen

De Efteling beschikt over een beperkt aantal rolstoelen, die je gratis kunt lenen op basis van beschikbaarheid. Reserveren is aan te raden en kan tot 1 dag van tevoren. Is er geen rolstoel beschikbaar? Informeer dan op de dag zelf bij het servicegebouw of er een rolstoel is vrijgekomen. Verblijfsgasten kunnen de rolstoelen meerdere dagen lenen. 

Scootmobiel

De Efteling beschikt over een beperkt aantal scootmobielen, die je voor € 20,- per dag kunt huren. Reserveren is noodzakelijk en kan tot 1 dag van tevoren. Op de dag van bezoek kun je, op vertoon van een faciliteitenkaart, de scootmobiel ophalen bij het nieuwe servicegebouw. Je kunt hier ook direct betalen.

Garderobe

Wil je jouw jas ophangen of je tas achterlaten in de bewaakte garderobe van de Efteling? Dat kan tegen een vergoeding van € 1,50 per item. Wil je het tussendoor ophalen? Verlaat het park en laat een stempel zetten. Zo kun je gemakkelijk de Efteling weer in. Verblijfsgasten kunnen hun bagage gratis achterlaten in de garderobe.

Ophalen souvenirs

Je hebt hem misschien weleens in het park zien rondrijden; een voertuig met een cadeau achterop. De Souvenir Express brengt alle souvenirs, die in de loop van de dag in de souvenirwinkels in de Efteling gekocht zijn, gratis naar het nieuwe servicebouw. Zo hoef je jouw aankoop niet uit te stellen tot het einde van de dag en niet te sjouwen met cadeaus tijdens je dagje Efteling.

Inleveren pet-flessen

Op de kleine flesjes frisdrank en water zit 15 cent statiegeld. Op verschillende plekken in het park staan donatiebakken met een herkenbare sticker en een speciale klep. De statiegeld-opbrengst van ál deze flesjes gaat naar Villa Pardoes. Wil je liever jouw 15 cent statiegeld terug? Dan kun je jouw flesje inleveren bij het servicegebouw.

Nieuw toiletgebouw

Vlakbij het nieuwe servicegebouw is vorige week ook het nieuwe toiletgebouw geopend. Er zijn meerdere toiletten voor dames en heren en een speciaal toilet voor bezoekers met een beperking. Bij de dames- en herentoiletten zijn er ook verschoningsplekken voor de allerkleinsten.

En nu weet je precies waarvoor je terecht kan bij het nieuwe servicegebouw van de Efteling.

Lees ook eens: Efteling pleegt komend najaar onderhoud aan deze attracties