De 21-jarige Gerjan Puttenstein uit Wezep deed 25 september 2021 mee aan het Nederlands Kampioenschap Pompoen Kweken 2021. Met een reusachtige pompoen van 635,5 kilo werd hij 3e in het klassement. Afgelopen vrijdag 19 november werd de pompoen gedoneerd aan de Maleise beren in het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo.

Volgens De Stentor was Puttenstein enigszins teleurgesteld aangezien het zijn missie was om de 700 kilo aan te tikken. Dat is helaas niet gelukt. Toch was er ook goed nieuws. Zijn pompoen werd verkozen tot ‘Mooiste pompoen van Nederland’.

De pompoen was enkele weken als bezienswaardigheid te zien bij Brasserie Staverden. Nadat het levenseinde van de pompoen in zicht kwam besloot de brasserie contact op te nemen met het dierenpark in Arnhem. De reusachtige pompoen met een omtrek van 4,65 meter kwam terecht in het verblijf van de Maleise beren. Daar wist de groep van 5 beren wel raad mee.

”De Maleise beren zijn nieuwsgierige en onderzoekende alleseters. Hun voedsel bestaat normaliter uit insecten, wormen, vruchten, honing en kleine dieren. De beren zijn uitgerust met sterke klauwen, waarmee ze uitstekend kunnen klimmen en graven. Maleise beren zijn ondanks hun geringe formaat verrassend sterk”.

Burgers’ Zoo heeft de volgende video gedeeld:

Blijf altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Halloween en volg ons op:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

En wil je echt als eerste alles weten? Lees en praat mee op onze Discord server.