Vanaf 30 maart is het niet meer toegestaan om te roken in Walibi Holland. Naast sigaretten vallen hier ook de e-smokers en vapes onder. Op deze manier kunnen gezinnen en alle niet-rokende gasten genieten van een dag in het attractiepark.

In 2017 kwam Walibi Holland met de eerste stap. Toen werd het al verboden om niet meer te roken in de wachtrijen, attracties en horecagelegenheden. De maatregel wordt vanaf 30 maart 2024 uitgebreid. “Hiermee proberen wij jonge gasten het goede voorbeeld te geven en ze op een gezonde en veilige manier te kunnen laten genieten van Walibi Holland”, aldus Mascha Taminiau, General Director. 

Rookzones

Het park vind het wel belangrijk dat iedereen kan genieten van een dagje uit. Daarom is er besloten om 4 rookzones te creëren. Deze zijn te vinden tegenover Space Shot, naast het gebouw van Haciënda, op het grasveld waar voorheen een foodcourt stond en bij de WAB Club. Opmerkelijk is wel dat 3 van de 4 zones naast horecapunten liggen.

WALIBI HOLLAND: Met het huidige attractieaanbod voor gezinnen en tieners vinden wij het belangrijk dat iedereen op een gezonde wijze kan genieten van een verblijf in Walibi Holland en willen wij hiermee een grote stap zetten richting een rookvrije generatie. 

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.