Bobbejaanland neemt deze winter afscheid van attractie De Koggemolen. Deze familieattractie uit 1985 vraagt om steeds meer onderhoud en dit kost het park dan ook aardig wat geld om hem operationeel te houden. Daarnaast kost het ook steeds meer moeite om aan reserveonderdelen te komen.

De Koggemolen ligt in het gebied Wondergarden maar staat inmiddels niet meer op de plattegrond. De attractie die gebouwd werd door Mack Rides bestaat uit een molen met armen waarbij bezoekers aan het uiteinde kunnen plaatsnemen in bootjes. Deze molen draait waarna de bootjes op en neer deinen.

Bij de opening in 1985 ging de attractie nog door het leven als Kogge Carrousel. Er zat toen ook nog geen overkapping op.

Aan de andere kant van het attractiepark steekt Bobbejaanland 1 miljoen euro in achtbaan Revolution. Deze iconische attractie krijgt daarmee een flinke upgrade. Het park is zich wel bewust van de populariteit van Revolution, en daarom houden zij de attractie in ere, zonder echte ingrijpende veranderingen.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.