Het Belgische attractiepark Bobbejaanland heeft een aantal achtbanen in huis waaronder de iconische Revolution. Deze attractie opende 35 jaar geleden en is uitgegroeid tot een publiekslieveling. Reden genoeg voor het park om extra zorg aan de achtbaan te geven. Met een investering van 1 miljoen euro wordt de baan dusdanig aangepakt dat toekomstige bezoekers nog lang kunnen genieten van een ritje in Revolution.

Bobbejaanland wilt de achtbaan met dertig karretjes absoluut in ere houden. En daarom wordt het onderstel van de langste achtbaantrein ter wereld vervangen. Daarnaast worden alle karretjes opnieuw geschuurd en gelakt. Tijdens deze make-over is de trein weer voorzien van de zilvergrijze en groenblauwe tinten die ook aanwezig waren bij de opening in 1989.

Commercieel en creatief directeur Peggy Verelst: “Doorheen de jaren legde de trein ontelbare ritjes af. Daardoor is het onderstel waarop de karretjes bevestigd zijn aan vervanging toe. Bij Vekoma, de producent die de attractie in 1989 aanleverde, wordt daarom een volledig nieuw chassis op maat gemaakt. Dat is een investering waarvan bezoekers niet meteen iets zullen merken, maar het zorgt er wel voor dat Revolution er weer heel wat jaren tegen kan.”

Techniek

Bobbejaanland vergeet ook zeker niet om bestaande lichteffecten te vervangen en uit te breiden. Op deze manier beleven bezoekers de attractie nog intenser. Het park is zich bewust van de populariteit van Revolution, en daarom houden zij de attractie in ere, zonder ingrijpende veranderingen.

Wachtrij

In de wachtrij staat nog wel wat te gebeuren. Bobbejaanland werkt daarbij samen met Kabuki, een bedrijf dat zich met de thematisering gaat bemoeien. Wat hier precies staat te gebeuren, dat is nog even afwachten.

Videoreeks

Het park verklapt al wel dat fans binnenkort wat leuks staat te wachten in de vorm van een vijfdelige serie. Hier worden kijkers meegenomen achter de schermen en volgen zij de werkzaamheden aan Revolution.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.