Het is feest in de Apenheul. Voor het eerst in drie jaar tijd is er weer eens een bonobo geboren. Dit is een mensaap die van alle soorten het meest op de mens lijkt. Het jong is dinsdagochtend ter wereld gebracht. Het totaal van deze mensapen staat nu op dertien in het Apeldoornse dierenpark.

Wat de naam van het jong gaat worden is nog niet bekend. Dit komt simpelweg doordat het geslacht nog onbekend is. De Apenheul heeft al wel laten weten dat de hulp van het publiek wordt ingeschakeld zodra dit bekend is. De naam moet in ieder geval iets te maken hebben met het leefgebied waarin zij leven, de regenwouden in Congo.

De bonobo is een mensaap met een DNA dat voor 98,6% hetzelfde is als de mens. Deze bedreigde diersoort leven normaal gesproken in het wild. Hun groepen bestaan dan uit 30 tot wel 80 apen. Het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) steunt een belangrijk project voor bonobo’s in de Democratische Republiek Congo in Afrika: Lola ya bonobo. Lola ya bonobo is een opvangcentrum voor bonobo’s in de Democratische Republiek Congo. Het opvangcentrum beschermt de bonobo’s, gaat illegale jacht tegen, vangt bonobo’s op en plaatst ze terug in het wild. 

De Apenheul opent haar poorten weer op vrijdag 22 maart 2024. Vanaf deze dag kunnen bezoekers het jong aanschouwen.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.