Bezoekers van de Efteling kunnen er haast niet omheen. Het is al een tijdje een behoorlijke bouwput op de parkeerplaats van het park. En daar zijn we nog even niet van af. Maar wat zijn ze dan in vredesnaam aan het doen? Best veel eigenlijk. En dat doen ze om het iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. We moeten er wel even met zijn allen doorheen, want de verwachting is dat de grotere werkzaamheden deze zomer gereed zijn.

De Efteling is aan het einde van vorig jaar begonnen met de aanleg van een nieuw parkeerterrein dat speciaal bedoelt is voor gasten en medewerkers van het nog te openen Efteling Grand Hotel. En aangezien dit hotel in 2025 opent moet er wel het een en ander gebeuren. Maar hoe zorgt het park ervoor dat zowel de daggasten als de gasten van het hotel elkaar niet hinderen tijdens het parkeren? Dat is eigenlijk best simpel. De hotelgasten worden om het sprookjespark heen geleid via de Horst en de Eftelingsestraat. Dat gebeurt nu ook al voor de andere accomodaties. Gasten van het nieuwe Efteling Grand Hotel parkeren de auto straks op een apart terrein vóór het Huis van de Vijf Zintuigen.

De verwachting is dat de werkzaamheden vlak voor deze zomer gereed zijn. Dan kan iedereen de hoofdentree weer op de oude en vertrouwde manier bereiken zonder omleidingsroute.

Doorstroming

Op een later moment worden de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking aangelegd. Zodra dit achter de rug is zal ook de aanrijroute voor alle overige daggasten veranderen. De Efteling zorgt voor een betere doorstroming door een rotonde aan te leggen tussen de parkeerterreinen P1 en P2. Uiteindelijk zal ook de uitrijroutes verbeterd worden. Er wordt ook gehoopt om kentekenherkenning te kunnen toepassen waardoor het allemaal nog meer vlekkeloos gaat tijdens het uitrijden.

Voor nu ziet het er allemaal nog niet bepaald fraai uit, maar zodra de werkzaamheden klaar zijn zul je zien dat dit het allemaal waard was. En ook leuk om te weten; deze huidige werkzaamheden zijn allemaal onderdeel van een groter plan. De Efteling noemt dit ‘de Wereld van Parkeren’.

Benieuwd wat een dagje Efteling of een ander attractiepark nu kost? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.