Het Wassenaarse attractiepark Duinrell trok in 2023 bijna 1,4 miljoen bezoekers richting het park. Hierdoor staat het park net als vorig jaar op de tweede plek van best bezochte attractieparken in Nederland. De vakantiegasten worden elke dag opnieuw meegeteld. Verblijf jij bijvoorbeeld 5 dagen op het park, dan tel jij aan het einde van de week mee voor 5 bezoekers.

Het aantal bezoekers dat Duinrell vorig jaar bezocht is min of meer gelijk aan het jaar daarvoor. De teller van 2023 staat op 1.371.306 bezoekers terwijl er in 2022 ongeveer 1.360.000 bezoekers het park betraden. De top 3 van best bezochte attractieparken in Nederland bestaat hierdoor uit Efteling, Duinrell en Toverland.

Duinrell is sinds vorig jaar een Amsterdams themagebied rijker. De arcade gamehal werd compleet vernieuwd en op het dak werden zonnepanelen geplaatst. Daarnaast kregen de Botsboten en Playfountain een nieuwe locatie. De nieuwste attractie hier is de oldtimerbaan ‘De Oude Lijnbaan’.

Voor aankomend seizoen staat er ook een nieuwe attractie op de planning. Bezoekers kunnen straks plaatsnemen in een tobbe waarna de attractie gaat draaien, vergelijkbaar met de bekende theekopjes attractie. De familieattractie heet ‘Tobbedanser’ en niemand minder dan mascotte Kwakus Kwebbel staat hier centraal. Naast zijn langlopende show heeft hij nu ook een eigen attractie. Daarnaast wordt ook het Tikibad opgeknapt. 

Meer lezen over Duinrell? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.