Achtbaanfans van over de hele wereld kijken er al lange tijd naar uit. Een van de populairste achtbanen ter wereld heeft een transformatie ondergaan en opent eindelijk op zaterdag 4 mei 2024. We hebben het hier natuurlijk over Top Thrill 2 uit Cedar Point. Meerdere testen zijn al sinds december 2023 in volle gang. In een nieuwe video die het park online heeft geplaatst wordt er verder gewerkt aan het toegangsportaal en laten ze een nieuwe concept art van het entreeplein te zien. Alles mooi en wel, maar de video laat ook de eerste proefrit zien van directeur communicatie Tony Clarke.

Clarke neemt plaats op de voorste rij en ervaart de heftige rit die Top Thrill 2 te bieden heeft. De heftige lancering van de voorgaande Top Thrill Dragster is er helaas niet meer, maar de postieve en negatieve G’s maken in combinatie met een flinke dosis gewichtloosheid een hoop goed.

Cedar Point bevindt zich nu in de fase van de afwerking. Kleinere delen van dit grote project worden afgerond waaronder de bewegwijzering, schaduwstructuren voor de wachtrij en hekwerken. 

Bekijk hier hoe het park werkt aan ’s werelds hoogste en snelste triple-lunch strata coaster:

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.