Gasten kunnen sinds 1992 genieten van het betoverende Efteling Hotel. Met keuzes uit speciale themasuites, luxe Comfortkamers en Junior Suites is er voor ieder wat wils. Een aantal van deze kamers hebben in 2021 een complete make-over gekregen. Het hotel zelf is ondertussen ook al flink onder handen genomen met een andere kleurstelling aan de buitenkant. En nu is het moment daar dat de Efteling werkt aan de begane grond, ook wel parterre genoemd. Dit betekend dat de huidige uitstraling compleet gaat veranderen. Bekijk hier alvast de eerste impressies.

Begin 2025 begint de Efteling aan de renovatie van het hotel. Alle ruimtes van de begane grond zullen grondig worden aangepakt. Tijdens dit proces kunnen er geen overnachtingen geboekt worden aangezien het hotel gesloten zal zijn. Deze periode loopt van 6 januari tot en met 17 april 2025. De Efteling noemt de begane grond een machinekamer van waaruit het luchtkasteel wordt bestuurd. ”Vanaf het voorjaar van 2025 wordt het dé plek waar verhalen landen, worden doorverteld en waar nieuwe verhalen ontstaan.”

Nieuwe ingang

Hotelgasten kunnen de nieuwe entree van het Efteling Hotel straks in de zuidwestelijke hoek vinden. Bij binnenkomst staan gasten in de nieuwe lobby, compleet met luxe vitrinekasten vol souvenirs. De aangrenzende horeca is de geschikte plek voor een hapje en een drankje. Ook gasten die niet in het hotel overnachten kunnen er terecht.

Bekijk concepten van de nieuwe ingang, lobby en lounge:

Efteling Grand Hotel

Het Efteling Hotel is niet het enige hotel waar aan gewerkt wordt. In het entreegebied van het sprookjespark verreist langzaam maar zeker een gebouw van 7 etages hoog. Met een grote hoeveelheid hotelkamers en suites opent het nieuwe Efteling Grand Hotel in 2025. Zowel gasten van het hotel als bezoekers van het park kunnen genieten van de 2 restaurants en 2 souvenirwinkels.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.