Liefhebbers van Halloween en horror kunnen al enkele jaren terecht in Bosschenhoofd voor het evenement The Horror Zone. Na de Redneckers van Huckabay en de psychopaten van Greywood Asylum streek er vorig jaar een kermis neer op het terrein. Tijdens Funfair of Fear konden bezoekers weer griezelen in de spookhuizen en walkthroughs. Maar wat komt er allemaal bij zo een evenement kijken en hoe zien deze dagen er voor de scare actors uit? Op zondag 26 mei 2024 ging de documentaire ‘The Horror Zone: Van nul tot event’ in premiere.

Het bijzondere aan The Horror Zone is dat het evenement volledig gerund wordt door vrijwilligers. Deze groep mensen hebben allemaal een passie voor Halloween, horror en/of dit jaarlijkse evenement. Op zaterdag 25 mei werd er voor iedereen die betrokken is bij dit event een reünie georganiseerd waarbij de documentaire voor het eerst werd getoond.

Documentaire

De documentaire is op eigen initiatief gecreëerd door Yoeri Nobre, bekend van het Youtube account DeWereldVanPretparken. Na een podcast ‘Van nul tot event’ uit 2022 werd het volgens de maker tijd om dit letterlijk in beeld te brengen en de creativiteit te laten losbarsten.

In de documentaire ziet de kijker hoe het evenement van begin tot eind zijn vorm krijgt. Er komt bij het uitwerken van een Halloween evenement dan ook veel kijken. Hoe wordt het nieuwe thema bepaald en waar moet allemaal op gelet worden bij het bedenken en bouwen van de spookhuizen? Dit zijn enkele topics die voorbij komen in de ruim 50 minuten durende documentaire.

Er komt in de video ook duidelijk naar voren hoe het proces er voor een scare actor uitziet. Zo is er niet alleen een informatiebijeenkomst, maar kijken we ook mee bij de try out waar tips en tricks worden gedeeld. Verder nemen we een kijkje bij de kledinguitgifte, het grimeren en de fotoshoot voor alle marketinguitingen.

Veel kijkplezier!

Funfair of Fear

Vorig jaar stond The Horror Zone in het teken van ‘Funfair of Fear’. Op het centrale plein streken kermisattractie’s neer met verschillende clowns. Het spookhuis Oliver’s Funhouse liet bezoekers eindeloos ronddwalen. Tijdens The Black Market liepen bezoekers met een Haunted Lantern langs verschillende kraampjes waar oplichters mogelijke nieuwe slachtoffers maakte. In Campsite The Mayflower moesten bezoekers stageld collecteren bij de kermisexploitanten. Maar of dat nou een goed idee was? In de Freak Show kwamen bezoekers oog in oog te staan met bijzondere personages. En tot slot was daar Hell’s Manor. In dit huis is niets wat het lijkt en jagen originele scenes bezoekers de stuipen op het lijf.

Lees hier de review over de vorige editie van The Horror Zone.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.