Goed nieuws voor alle achtbaanfans, want de trein van Nemesis raast voor het eerst sinds 2022 weer over de baan in het Engelse attractiepark Alton Towers. Door een flinke onderhoudsbeurt lag de populaire attractie er lange tijd uit. Zo zijn de baandelen vervangen, heeft de attractie een nieuwe look en gaat de achtbaan nu door het leven als Nemesis Reborn. De attractie zou er nu weer jaren tegenaan kunnen.

Alton Towers is recent weer begonnen met testritten op Nemesis Reborn. En dat mag ook wel aangezien bronnen melden dat alles over minder dan twee maanden weer open moet zijn voor bezoekers. De B&M achtbaan zal dus naar verwachting op 16 maart 2024 heropenen. Het kenmerkende gebrul van de baan lijkt enigszins verloren te zijn gegaan. Dit komt grotendeels doordat de baan is opgevuld met zand.

Nemesis Reborn is voorzien van een verse laag verf. De baan is nu zwart met een rode aderachtige kleurstelling. Dit past goed bij het verhaal waarbij een buitenaards wezen uit de grond is opgegraven. Vanaf de lifthell tot het laatste remblok zijn alle trackdelen compleet vervangen. De lay-out is verder onveranderd gebleven.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.