Dit weekend is de start van het Open Monumentenweekend. Diergaarde Blijdorp opent daarom ’s avonds de poorten voor iedereen. Op 13, 14 en 15 september is het monumentale voorplein geopend vanaf 18:00 uur en voor iedereen gratis toegankelijk. Iedereen is welkom tot 22:00 uur voor een hapje en een drankje onder het genot van livemuziek en dans.

Voor speciale rondleidingen zijn bezoekers op 14 en 15 september aan het juiste adres. In ongeveer een uur tijd gaat de tour langs kenmerkende monumenten van architect Sybold van Ravesteyn. Blijdorp was de eerste dierentuin ter wereld die in een keer door één architect is ontworpen: een totaalontwerp. Met 21 rijksmonumenten mag de Diergaarde zich het grootste rijksmonument van Rotterdam noemen. Verdeeld over de dag zijn er vier rondleidingen, waarvan er één in de avond is om 19:00 uur.

In een editie van Rotterdam Late Night vinden er interessante gesprekken plaats met Aash Sital, het duivenvrouwtje van Rotterdam, Birgit Donker van het Nederlands Fotomuseum, en Directeur-Bestuurder Erik Zevenbergen. Daarnaast geeft curator Wilma Sütö een minicollege over beeldende kunst in de diergaarde.

Op zaterdagavond gaan de voetjes van de vloer met Swing in Rhythm. Hier worden verschillende Lindyhop-/Swing-workshops gegeven.

Lees ook eens: Diergaarde Blijdorp voortaan geheel rookvrij

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.