Duitse fabrikant ZIERER heeft hun fietsbaan vernieuwd. De attractie waarbij bezoekers al fietsend een parcours afleggen, combineert innovatie, veiligheid en individualiteit. De rit begint ontspannen wanneer de pedalen in beweging worden gezet, waardoor bezoekers het park van bovenaf kunnen verkennen. Attractie- of dierenparken kunnen kiezen uit een maximale baanhoogte van vijf meter.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen volgens ZIERER eenvoudig bij de pedalen. Kinderen die kleiner zijn dan 1,15 meter, hoeven de attractie niet over te slaan. De gondels van dit attractietype kunnen gemakkelijk door één persoon worden bestuurd. Dankzij het verstelbare pedaalsysteem kan de rit voldoen aan de behoeften van de passagiers.

Naast de klassieke riksja-look biedt ZIERER een verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden – van dierenmotieven tot fantasierijke voertuigen. Elk voertuig is uitgerust met een tweepuntsveiligheidsgordel die tijdens de hele reis vergrendeld blijft. De riem wordt alleen op het station ontgrendeld om een ​​veilige uitgang te garanderen. Bovendien zorgen schokdempers aan de voor- en achterkant van de gondels ervoor dat er geen botsingen plaatsvinden.

Lees ook eens: Meelopen met de technische dienst van Walibi Holland

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.