Walibi Holland moet al enige tijd achtbaan Condor missen. De hangende achtbaan stond twee weken geleden buiten gebruik en is tot op de dag van vandaag nog steeds niet operationeel. Het is verder nog onduidelijk wanneer bezoekers weer een ritje kunnen maken in deze attractie uit 1994.

Een woordvoerder laat aan Backseaters weten dat het hier gaat om een technisch probleem. ”Ik kan nog niet zeggen wanneer hij opengaat, maar wij hopen zo snel mogelijk.”

Condor staat bij fans vooral bekend als een pijnlijke ervaring, want de ritten zijn vrij ruw. Daar brachten de nieuwe zitjes met vernieuwde schouderbeugels sinds 2021 geen verandering in. Desondanks blijft de attractie redelijk populair onder dagjesbezoekers.

Condor opende op 7 mei 1994 onder de naam ‘El Condor’. Het gebied heette toen nog Mexico, maar gaat sinds 2021 door het leven als Exotic. Een andere attractie in dit gebied is flatride Los Sombreros. Deze attractie heeft dit seizoen nog niet gedraaid waardoor Exotic op dit moment even minder aanbod aan attracties heeft.

Festivalization

De verandering van het gebied Mexico naar Exotic was onderdeel van een grotere transformatie binnen Walibi Holland. Alle gebieden zouden namelijk één voor één een transformatie ondergaan naar een nieuwe stijl, of wat het park zelf noemt als ‘Festivalization’. Het meest recente voorbeeld is de vernieuwde zone Play Ground waarbij het nieuwe uiterlijk van de pratende fontein voor veel hilariteit zorgde.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.