Met 2022 achter ons kunnen we toch wel zeggen dat er een aantal mooie horrorfilms zijn uitgekomen. Hoe goed deze films soms ook zijn, ze worden zelden erkend voor een Oscar tijdens de Academy Awards. Actrice Mia Goth, bekend van de horrorfilms X, Pearl en Infinity Pool, vind dat horror in het algemeen niet serieus wordt genomen bij de Oscars.

Als we in het verleden duiken dan zien we dat Silence of the Lambs uit 1991 de enige horrorfilm is die de Oscar voor ‘Beste film’ won. Dan spreken we over 32 jaar geleden. Zelfs in de categorie ‘Best make-up’ en ‘Special effects’ komen horrorfilms zelden naar voren. Dit ‘gebrek aan horror’ moet volgens Goth nu eens afgelopen zijn.

Volgens Goth gaat het niet altijd over de kwaliteit van films. ”Er komt teveel politiek bij kijken. Als ze een breder publiek willen bereiken bij de Academy, dan is er een verandering nodig. Nu beslissen teveel mensen over de nominaties”.

Bekijk het fragment over de Oscars hier terug:

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.