De populaire en ietwat griezelige indoor achtbaan ‘Scooby-Doo Spooky Coaster’ is het gehele seizoen 2023 gesloten. Warner Bros. Movie World heeft aangekondigd de attractie eens grondig te renoveren. De revisie zou meerdere miljoenen dollars gaan kosten.

Het park laat weten: “In 2023 wordt de ‘Scooby-Doo Spooky Coaster’ gesloten om een ​​volledige modernisering van de attractie te ondergaan. Deze modernisering verzekert het voortbestaan ​​van deze populaire gezinsattractie op lange termijn”.

Onderhoud

Het oude remsysteem wordt omgebouwd naar magneetremmen. Ook wordt de track gedeeltelijk vervangen. Verder wordt de attractie voorzien van een nieuw rijbesturingssysteem en komen er nieuwe karretjes op de baan te staan. Dit zal voor extra comfort zorgen. Het griezelige thema van Scooby-Doo blijft behouden. De thematische verbeteringen zijn vooral bedoeld om de totaalbeleving voor rijders completer te maken.

2018

Het is niet de eerste keer dat Warner Bros. Movie World de achtbaan sluit voor aanpassingen. Dit gebeurde in het seizoen van 2018 toen de achtbaan enkele maanden gesloten bleef. De attractie werd toen uitgebreid met nieuwe elementen in de scenes en heropende onder de naam ‘Scooby-Doo Spooky Coaster’.

De verwachting is dat Scooby-Doo Spooky Coaster’ in 2024 weer heropend.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.