Er wordt gewerkt aan een sequel van The Nun sinds de release in 2018. Het bleef alleen angstvallig stil rondom dit project. Tot nu. Filmstudio Warner Bros. bevestigd dat een tweede deel binnenkort in de bioscoop verschijnt. Fans kunnen in ieder geval opgelucht ademhalen, ondanks dat er nog geen release datum is vastgesteld.

Actrice Bonnie Aarons heeft inmiddels laten weten opnieuw in de rol te kruipen van Valak, de demonische non. Dit zal de derde keer zijn dat de non te zien is in de Conjuring Universe. Ze verscheen voor het eerst in The Conjuring 2 uit 2016.

The Nun uit 2018

Het eerste deel was een grote hit. Ondanks een kritische lage score van 24% op Rotten Tomatoes behaalde de film een brutowinst van $365 miljoen.

Een priester met een spookachtig verleden en een novice worden door het Vaticaan gestuurd om de dood van een jonge non in Roemenië te onderzoeken en een kwaadaardige kracht in de vorm van een demonische non te confronteren.

The Conjuring Universe

De nieuwe film is straks onderdeel van The Conjuring Universe. Deze bestaat nu uit 8 films. Op chronologische volgorde zijn dit:

The Conjuring (2013)
Annabelle (2014)
The Conjuring 2 (2016)
Annabelle: Creation (2017)
The Nun (2018)
The Curse of La Llorona (2019)
Annabelle Comes Home (2019)
The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

Daar komt binnenkort dus een 9de film bij. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan The Crooked Man die verscheen in The Conjuring 2.

The Nun 2

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.