Diergaarde Blijdorp heeft in de afgelopen weken zes zeeschildpadden opgevangen. De dieren waren gestrand of gevonden in een visnet. Een van hen is inmiddels overleden. Momenteel sterkt de rest aan in de Quarantaine van het Oceanium. Het doel is om de vijf schildpadden uit te zetten in de omgeving waar zij vandaan komen.

De eerste schildpad kwam op 19 oktober 2023 binnen bij het dierenpark. Het beestje was door vissers vlakbij Walcheren gevonden en kreeg de naam Boeier, vernoemd naar het schip waar ze op gevonden is. Boeier is een Kemps Ridley zeeschildpad, een ernstig bedreigde soort, die normaal gesproken alleen rond de golf van Mexico leeft. Na Boeier kwam ook nog Kemps schildpad Bløf binnen, die gevonden werd door een strandganger in Zoutelande. Helaas heeft zij het niet gered.

Vlak voor de feestdagen spoelden er in vier dagen tijd vier dikkopschildpadden aan op de Nederlandse stranden. Ernstig onderkoeld kwamen de diertjes aan in Diergaarde Blijdorp, waar ze een eerste check-up kregen. Na het maken van röntgenfoto’s, bloed prikken en het toedienen van onder meer calcium, zijn de schildpadjes in quarantaine ondergebracht. Hier zijn ze stap voor stap opgewarmd naar een temperatuur van rond de 20 graden. Iedere dag maakte er weer eentje de overstap naar het grote bassin. Momenteel zwemmen de vier dikkopschildpadden gezamenlijk rond en gaat het naar omstandigheden goed met ze.

Meer nieuws over dierenparken kan je hier vinden.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.