De ogen zijn hier in Nederland vooral gericht op de single-rail achtbanen van Walibi Holland. Hoewel de voorbereidende werkzaamheden zichtbaar zijn gestart, zullen de echte liefhebbers toch echt even geduld moeten hebben nog. Nee, Walibi Holland is volgend jaar aan de beurt voor haar nieuwe achtbanen. Dit artikel gaat nu over de nieuwe single-rail achtbaan van het Franse Walibi Rhône-Alpes. Het park wordt 45 jaar oud en om dat te vieren opent dit jaar MAHUKA, de nieuwste achtbaan. Lees verder voor de nieuwste concepten.

Walibi heeft een flinke verrassing in petto voor zijn bezoekers. Met de komst van MAHUKA staat er iets unieks in Europa. Een single-rail achtbaan bestaat zoals de naam het al zegt uit een enkele rail, vergelijkbaar met een monorail. Bezoekers zitten straks niet naast maar achter elkaar. Zo voel je het bochtenwerk pas echt goed. Met 2 lanceringen, een maximale snelheid van 67km/u en minimaal 13 momenten van gewichtloosheid zullen sommige bezoekers hun angsten echt gaan overwinnen.

Exotic Island

De nieuwe attractie komt te liggen in het gebied Exotic Island. Het zal bezoekers uitnodigen om in de schoenen te kruipen van archeologen die een verlaten tempel ontdekken op een eiland in de Stille Zuidzee. Dit is gebouwd ter ere van de God van het Vuur. Wakker het heilige vuur aan, met het grote risico een gevangene van deze tempel te worden.

€10 miljoen

Walibi heeft in 2024 €10 miljoen geïnvesteerd aan de ontwikkeling en structurering van Exotic Island. Dit is inclusief de bouw van de attractie, de montage ervan, de scenografie, de vergroening van de ruimte en de oprichting van het nieuwe restaurant, Tiki Fruits, dat het geheel compleet maakt.

Nieuwe concepten

Een aantal dagen geleden deelde Walibi nog een aantal concepten voor de nieuwe single-rail achtbaan MAHUKA.

Is dit een attractie waarvoor jij richting Frankrijk vertrekt?

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.