Maandagochtend kwam het nieuws naar buiten dat er een enorme brand was uitgebroken in waterwereld Oceana van het Zweedse attractiepark Liseberg. Verschillende getuigen brachten de brand in beeld op platform X. Inmiddels is het duidelijk dat het gebouw totaal verwoest is. De brand, die aan de buitenkant van het zuidelijke deel van het gebouw begon, verspreidde zich snel naar delen van de biljartzaal. Een persoon die namens Liseberg aan het project werkt, wordt nog vermist en de politie heeft aangifte gedaan van vermissing.

Statement

In totaal hebben 16 mensen medische hulp gezocht voor verschillende lichte verwondingen. Zij hebben inmiddels allemaal het ziekenhuis verlaten. CEO Andreas Andersen laat weten diep geschokt te zijn door de verwoesting dat de brand met zich meebracht. De belangrijkste taak is nu om de politie te assisteren bij de zoektocht naar de vermiste persoon.

De belangrijkste focus gedurende de dag lag op het voorkomen van verder persoonlijk letsel en het voorkomen dat de brand zich zou verspreiden naar aangrenzende gebouwen en nabijgelegen gebouwen. Het Liseberg Grand Curiosa Hotel en de nabijgelegen kantoorgebouwen van Liseberg moesten vanwege de brand worden geëvacueerd. Alle gasten die vandaag en morgen geboekt hadden voor het inchecken in het Liseberg Grand Curiosa Hotel zijn geïnformeerd over de annulering. Het hotel, de gokhal van Liseberg en de restaurants zijn de rest van de dag en morgen, dinsdag, gesloten.

Liseberg heeft een continue communicatielijn opgezet met de hulpdiensten, de politie, Sahlgrenska en bouwaannemer NCC om de inspanningen te coördineren en actuele informatie te verkrijgen.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.