Europa-Park heeft recent het laatste baandeel van de achtbaan Alpenexpress ”Enzian” geplaatst. Hierdoor is de attractie weer compleet. Vorig jaar ontstond er een brand in het Oostenrijkse themagebied waarbij de achtbaan beschadigd raakte.

Op dit moment wordt er nog volop gewerkt in het gebied van Oostenrijk. Naast de Alpenexpress raakten ook Tiroler Wildwasserbahn en Yomi-Zauberwelt der Diamanten zwaar beschadigt. Europa-Park kwam na de brand al snel met een nieuw concept om het gebied een flinke upgrade te geven.

De Alpenexpress is een powered coaster wat wilt zeggen dat de trein constant wordt aangedreven zonder dat zwaartekracht erbij betrokken is. Een vergelijkbare variant is bijvoorbeeld Max & Moritz in de Efteling. Voor Europa-Park is het een mooi moment om de attractie weer zo goed als compleet te zien. Dit was namelijk de allereerste achtbaan van het park. De baan opende in 1984 en haalt een topsnelheid van 45 km/u.

Volgens Roland Mack is het in de 50-jarige geschiedenis niet vaak voorgekomen dat het park een attractie heeft herbouwd. Bezoekers maken straks een ritje door een nieuw rotsachtig landschap. Wanneer het vernieuwde gebied weer toegankelijk is voor bezoekers, dat is op dit moment niet bekend.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.