Een nieuwe aangevraagde patent door Disney geeft een kijkje in een mogelijke nieuwe attractietype. Maximaal 4 bezoekers zouden het voertuig kunnen besturen.

Het patent aangevraagd door Disney Enterprises beschrijft een nieuw rijconcept waarin een voertuig met vier zitplaatsen wordt voortgestuwd door de medewerking van alle inzittenden. Dit gebeurt met behulp van verschillende bedieningselementen die zich op elke passagiersstoel bevinden. Het voertuig maakt gebruik van een trackless systeem. Hierdoor kunnen de voertuigen binnen bepaalde zones in elke richting bewegen. Elke gast kan met zijn regeleenheid een richting bepalen. De daadwerkelijk gevolgde richting is dan het resultaat van alle invoer in verband met andere factoren. Zoals de brandstof die aan elke passagier afzonderlijk wordt toegewezen. Met deze patentaanvraag speelt Disney in op de toenemende vraag naar attracties die passagiers de mogelijkheid geven om invloed uit te oefenen op wat er tijdens de rit gebeurt.

Dit is al mogelijk in bestaande Disney-attracties, zoals “Smuggler’s Run”. Hier is de interactie beperkt tot slechts enkele van de gasten die met hen reizen. Het nieuwe octrooi zou dus een volledig nieuw concept zijn met de betrokkenheid van alle deelnemers. Zoals bij alle octrooiaanvragen is het geen garantie voor implementatie. Dat Disney Enterprises het concept patenteert, betekent niet dat er al concrete plannen zijn voor implementatie. Het betekent ook niet dat de rit ooit in deze vorm zal worden gerealiseerd.

Lees ook: Attractiepark Slagharen werkt aan ‘Banditoland’ inclusief nieuwe achtbaan