Het Spaanse attractiepark PortAventura World heeft in 2023 een eigen bezoekersrecord verbroken. 5,5 miljoen bezoekers wisten afgelopen jaar het park in Salou te vinden. Het park begon op vrijdag 9 februari 2024 al aan het nieuwe seizoen. Mede hierdoor is PortAventura begonnen aan hun vroegste en langste seizoen uit de geschiedenis. Seizoen 2024 – 2025 duurt tot en met 6 januari 2025 en telt 307 dagen.

PortAventura World bestaat uit PortAventura, Ferrari Land en Caribe Aquatic Park. Met 5,5 miljoen geregistreerde bezoekers ontving het resort 400.000 bezoekers meer dan in 2022. De hotelbezetting lag op 83%.

Bezoekers kunnen elke dag vanaf 10:00 uur het park ontdekken met al haar attracties. De positieve punten ten opzichte van vorig jaar zijn de opening van Templo del Fuego, Gran Canyon Rapids en China Baja (met de ‘Carnaval Bubble’ show in Temple Màgic) aan het begin van het seizoen. PortAventura houdt de trein die door het park rijd voorlopig nog gesloten.

Carnaval

Voor het tweede achtereenvolgende jaar kunnen bezoekers ook weer carnaval vieren in het park. Het carnaval wordt gevierd tot en met 17 maart, met speciale shows geïnspireerd op het carnavalsfeest van Venetië en Brazilië.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.