Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland, gelegen in het plaatsje Rust. Met een ambitieus bouwprogramma in volle gang, beheert het park op dit moment meer dan 40 bouwprojecten.

Met een team van meer dan 700 vakmensen die actief zijn op de bouwplaatsen, creëert Europa-Park niet alleen structuren, maar ook kansen. De komende tijd worden er ongeveer 120 nieuwe banen gecreëerd, waardoor het totale personeelsbestand van 5.000 medewerkers wordt versterkt. Directeur Roland Mack benadrukt: “In een tijd waarin de bouwsector in Duitsland uitdagingen kent, zijn we verheugd om een positieve impuls te geven door krachtig te investeren. We kijken vol optimisme naar de toekomst, met als doel het verbeteren van ons aanbod en het verhogen van de kwaliteit voor onze gewaardeerde gasten.”

Voltron Nevera

Een van de meest opwindende projecten is de baanbrekende Stryker-achtbaan “Voltron Nevera powered by Rimac”, die zijn debuut zal maken in het zomerseizoen van 2024. Deze achtbaan belooft een sensatie met recordbrekende kenmerken en talloze innovaties. Passagiers zullen een rit ervaren op de ongeveer 1.400 meter lange baan, inclusief ’s werelds steilste lancering van 105 graden. In een uniek partnerschap met het Kroatische automerk Rimac, bekend van de snelste elektrische auto ter wereld, creëert Europa-Park een onvergetelijke ervaring voor bezoekers. “Voltron Nevera” wordt het middelpunt van het nieuwe Kroatische themagebied, waar momenteel hard aan word gewerkt.

Oude attracties

Naast deze toevoegingen, ondergaan ook bestaande attracties een verjongingskuur. De reconstructie van “Alpenexpress Enzian” en “Tiroler Wildwasserbahn” belooft een frisse alpine uitstraling. Het gebied krijgt al steeds meer vorm en het park heeft recent de eerste baandelen geïnstalleerd.

Als kers op de taart worden ook scènes van de oude attractie “Geisterschloss” uitgebreid gerenoveerd, waardoor bezoekers een meeslepender ervaring zullen beleven.

Werkgelegenheid

Roland Mack benadrukt: “Europa-Park blijft een motor voor werkgelegenheid in de regio, en we zijn vastbesloten om dit momentum voort te zetten terwijl we onze gasten een onvergetelijke ervaring blijven bieden. Met elke stap die we zetten, versterken we niet alleen onze positie als toonaangevend attractiepark, maar ook als een bron van trots en welvaart voor onze gemeenschap. Welkom in de spannende wereld van Europa-Park – waar avontuur en innovatie samenkomen!”

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.