In Birmingham zit de chocolade experience Cadbury World. Hier stappen bezoekers in de wereld van, jawel, chocolade. En hartstikke leuk, bezoekers kunnen straks in een spiksplinternieuwe darkride genaamd Cadbury Chocolate Quest stappen. De attractie bevat interactieve elementen, fysieke sets en educatieve elementen.

Cadbury Chocolate Quest is een trackless darkride. Dit wilt zeggen dat het karretje waarin bezoekers zitten niet op rails loopt. Het meest bekende voorbeeld van zo een trackloze rit is Symbolica in de Efteling. Bezoekers stappen straks in het voertuig en gaan samen met het personage Freddo op missie. En die missie is simpel: verzamel alle overheerlijke ingrediënten voor een Cadbury chocoladereep.

De voertuigen hebben speciale guns waarmee bezoekers op doelen kunnen mikken. De combinatie van geur, geluid, effecten en verlichting zorgen ervoor dat bezoekers helemaal in de experience opgaan. Deze nieuwe dark ride komt in de plaats van Cadabra. Deze attractie was al 27 jaar operationeel en heeft ruim 14 miljoen bezoekers plezier gebracht.

Merlin Entertainments

Regional Director van Merlin Entertainments Tim Waters: “De nieuwe attractie maakt deel uit van het huidige investeringsprogramma van Merlin Entertainments om de bezoekerservaring bij Cadbury World verder te optimaliseren, waaronder verdere projecten in de komende maanden. Merlin Entertainments had begin 2023 de exploitatie van de attractie overgenomen. We zijn verheugd de aanstaande opening van Cadbury Chocolate Quest aan te kondigen. De nieuwe rit biedt ouders de kans om hun kinderen mee te nemen naar een geheel nieuwe chocoladeervaring, met nog meer plezier onderweg! De motivatie en inspiratie achter de nieuwe attractie gaat gepaard met grotere ambities voor de toekomst van Cadbury World. We zijn blij dat onze gasten kunnen genieten van wat onze attractie dit jaar te bieden heeft”

De attractie opent dit voorjaar.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.