In oktober 2022 kwam het verrassende nieuws naar buiten dat vakantiepark Marveld Recreatie plannen had voor een nieuw attractiepark. Vorig jaar begonnen dan echt de eerste werkzaamheden. Het nieuwe overdekte attractiepark gaat Bommelwereld heten en is gebaseerd op de karakters van Tom Poes en Heer Bommel. Met een oppervlakte van 9000 m2 heeft de Achterhoek er straks een trekpleister bij. Backseaters ontving alvast een aantal exclusieve foto’s vanaf het terrein.

Voorbijgangers kunnen er haast niet meer omheen. Vlak naast de N18 in Groenlo wordt er hard gewerkt aan een compleet nieuw gebouw waar vanaf 2025 Bommelwereld bezocht kan worden. Dit complex zit dan vol met verhalen en attracties. Omdat de Heer Bommel en Tom Poes als inspiratiebron zijn gebruikt, dwalen bezoekers straks door de straten van Rommeldam en proeven zij de magische sfeer van de Zwarte Bergen en de tovenarij van Hocus Pas.

Op 3 mei 2023 kwamen concepten uit waarop goed is te vinden hoe Bommelwereld eruit komt te zien. Zo lijkt er veel aandacht naar de aankleding uit te gaan en zijn er attracties als een achtbaan, boomstamattractie, vrijevaltorens, oldtimerbaan, zweefmolen, draaimolen en een theater te spotten.

Het ontwerp is gemaakt door Jora Vision. Zo wordt er al gesproken over een Efteling beleving in de Achterhoek. En hoewel thematisatie een belangrijk onderdeel gaat worden van Bommelwereld is daar op dit moment nog even niets van te zien. Het is vooralsnog staal en beton wat er te spotten valt. Een groot deel van het gebouw is inmiddels wel dichtgemaakt. Zo is het dak bevestigd en staan de wanden overeind.

Foto’s van zowel de buiten- als binnenkant laten zien hoe groot het pand is.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.