De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) beheert naast ZOO Antwerpen ook ZOO Planckendael. Bij elkaar opgeteld zagen beide dierenparken een lichte groei aan bezoekers over 2023. Waar ZOO Antwerpen een daling van 5% zag, steeg het aantal in Planckendael juist naar 6%.

857.000 bezoekers stapten in 2023 door de poorten van ZOO Antwerpen. Dit 19e eeuwse park dat haar 180e verjaardag vierde ligt pal naast het centraal station van de stad en is daarmee goed te bereiken. Volgens het park gooide het warme weer van vorig jaar soms roet in het eten. Daarnaast zijn er ook veel natte dagen geweest. Hierdoor zouden bezoekers toch wat terughoudender zijn geweest om een dagje uit te gaan.

ZOO Planckendael kreeg ook te maken met het warme weer en de natte dagen. En toch wisten 927.000 bezoekers het park te vinden. Dit is mede te danken aan een aantal populaire activiteiten.

Afgelopen zomer werd er Brick Safari georganiseerd. Met ruim 1 miljoen LEGO blokjes konden bezoekers deze fotogenieke dierenexpo bezoeken. In de winterperiode keken bezoekers hun ogen uit tijdens het lichtfestival Dragons & Unicorns. Verschillende uitgelichte wezens maakten van ZOO Planckendael een warme en sfeervolle locatie.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.