De Efteling timmert letterlijk en figuurlijk lekker aan de weg. Het is tenslotte laagseizoen en dat is het moment om je park weer tip top in orde te brengen. En dit kan zeker ook voor overlast zorgen bij bezoekers, aangezien het park er op dit soort momenten nooit echt op zijn best bij ligt. Maar naast al het onderhoud bouwt het park ook druk aan de toekomst. Er wordt niet alleen gewerkt aan het nieuwe Efteling Grand Hotel, maar middenin het park ontstaat er ook een spookachtige attractie die alleen toegankelijk is voor dappere bezoekers. Attractie Danse Macabre krijgt steeds meer vorm en het duurt dan ook niet lang meer voor het hoogste punt is bereikt.

In september van 2023 werden de eerste onderdelen van het ritsysteem in de attractie geplaatst. En nu is het moment bijna daar dat het gebouw het hoogste punt heeft bereikt. Danse Macabre is onderdeel van het nieuwe themagebied genaamd Huyverwoud. Bezoekers kunnen hier naast de attractie ook een winkeltje en een oud kerkhof bezoeken. Dit kerkhof is onderdeel van de wachtrij die bezoekers straks door het bos richting de ingang van de attractie te leiden.

Op recente foto’s is te zien dat het nieuwe gebied steeds meer vorm en detail krijgt.

Danse Macabre beschikt over een uniek ritsysteem waarbij bezoekers plaatsnemen in een van de zes koorbanken. Al deze banken staan op een draaischijf en kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen. Door middel van de iconische soundtrack ‘Danse Macabre’ kunnen de banken straks ook als een geheel bewegen.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.