Na een periode van tegenslagen heeft Avonturenpark Hellendoorn eindelijk groen licht gekregen om de nieuwe achtbaan RidderStrijd te openen. Deze unieke baan heeft heel wat te bieden, zoals draaiende ‘luchtstrijdwagens’. Hierdoor is iedere achtbaanrit anders en beleven bezoekers RidderStrijd telkens weer opnieuw. Bezoekers krijgen de kans RidderStrijd te testen vanaf 30 maart tijdens previewdagen, voordat de attractie op 27 april voor het grote publiek open gaat.

Spannend verhaal

RidderStrijd is het slotstuk van de drieluik rondom een bloeddorstige draak genaamd Balagos. Met deze nieuwe toevoeging is het verhaal eindelijk compleet. Het beest terroriseerde het dorp en zette steeds weer alle huizen in vuur en vlam. De enige manier om hem te verslaan, was vanuit de lucht. Vandaar dat deze constructie werd opgetuigd zodat vier ridders destijds voor eens en voor altijd een einde konden maken aan de heerschappij van het monster. En het plan is geslaagd.

Glansrijke overwinning

Tot op de dag van vandaag wordt de victorie op de draak gevierd. Het briesende gevaarte is nu veilig opgesloten, in een diepe put op het dorpsplein. Alleen zijn kop en een klauw zijn nog zichtbaar… en de houten vesting herinnert elke dag weer aan het verhaal van deze vier heldhaftige ridders! Nog altijd tollen de luchtstrijdwagens op grote hoogte om zo deze historische strijd levend te houden.

RidderStrijd

RidderStrijd is 13 meter hoog en heeft een baanlengte van 420 meter. De achtbaan heeft draaiende voertuigen, die met bijna 50 kilometer per uur door het parcours gaan. Dit betekent dat er voor deze spectaculaire rit een minimumlengte geldt van 1 meter 20.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.