De Efteling is druk bezig om alles er weer spik en span uit te laten zien. Zo begon het park vorig jaar met de werkzaamheden aan het Carrouselpaleis. De voorgevel werd volledig gestript en de panelen werden opgeknapt. Om het aanzicht nog enigszins aantrekkelijk te houden, hing er lange tijd een groot doek met daarop de afbeelding van het paleis. Een vergelijkbaar doek hing ook bij achtbaan Vogel Rok, die onlangs weer is verwijdert. Bij het Carrouselpaleis is die inmiddels ook verwijderd, want de vernieuwde panelen staan klaar om weer gemonteerd te worden. En daar is vandaag een start mee gemaakt.

Het was eigenlijk de bedoeling dat alle werkzaamheden aan het gebouw sneller afgerond konden worden. Door de hoeveelheid werk werd dit uitgesteld. Nu de panelen er weer op worden gemonteerd is het de verwachting dat het gebouw binnen nu en 2 weken in volle glorie staat te glunderen. De Efteling is in ieder geval duidelijk: ”Het Carrouselpaleis wordt mooier dan ooit”.

In het paleis kunnen bezoekers attracties als de Stoomcarrousel en het Diorama bewonderen. Vroeger was er ook een Waterorgel te vinden. Water, licht en muziek zorgden hier voor een bijzondere symfonie. Je zou kunnen zeggen dat deze attractie de voorloper was van de show Aquanura.

Meer lezen over de Efteling? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.