De Efteling heeft vorig jaar een omgevingsvergunning aangevraagd voor de herbouw van het sprookje Hans & Grietje. Inmiddels heeft de gemeente Loon op Zand toestemming gegeven en is de vergunning goedgekeurd. Wanneer de werkzaamheden zullen starten is niet bekend, maar dit betekent wel dat het sprookje voor een lange tijd niet is te zien in het sprookjesbos.

Met verschillende oude gebouwen en sprookjes ontkomt de Efteling er niet aan om grote projecten op te starten en zo de geschiedenis van deze sprookjes te waarborgen. Op dit moment is het kasteel van Doornroosje aan de beurt. Hans & Grietje staan nu dus ook op de wachtlijst. Het gebouw is zo erg verouderd dat eerder al het decoratie zoals het snoepgoed los kwam te zitten. Het eerste plan was om het huisje min of meer te strippen en het zo te vernieuwen. Uiteindelijk blijkt er meer voor nodig om het sprookje als nieuw op te leveren. Nu wordt het sprookje opnieuw opgebouwd, net zoals het park dit eerder deed bij Vrouw Holle en Roodkapje.

Het sprookje van Hans & Grietje is al sinds 1955 te bewonderen. Door de jaren heen zijn er enkele aanpassingen gedaan waaronder een grote renovatie in 2016. Zo werd het hok van Hans flink aangepakt en kreeg het huisje een frisse nieuwe verflaag. Bezoekers konden sindsdien ook geuren opvangen die via de taarten op het hek werden verspreid. Ook werd er een vuureffect toegevoegd aan de oven.

Meer lezen over de Efteling? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.