Na een flinke onderhoudsbeurt van ruim 2 jaar is het Disneyland Hotel eindelijk weer geopend voor gasten. Disneyland Paris heeft het opvallendste en duurste hotel van het resort van top tot teen gerenoveerd met niet alleen een nieuwe gevel en daken, maar ook decors, een nieuw restaurant en nieuwe kamers. Het hotel trekt behoorlijk wat bekijks, ook van bezoekers die niet in het hotel overnachten. De drukte is zelfs zo erg dat er een reservering gemaakt moet worden om binnen te komen. Maar is het allemaal wel echt zo goed? De recensenten van website Tripadvisor zijn behoorlijk verdeeld. Op dit moment ligt de gemiddelde score op 2,5/5 sterren.

Een nachtje verblijven in het Disneyland Hotel kan flink in de kosten lopen. Voor 2 volwassenen plus een kind die hier 3 dagen en 2 nachten willen verblijven komen uit op een kostenplaatje van €2401,88. De prijs is afhankelijk van de periode waarin er geboekt wordt. Bovenstaande prijs is een van de goedkopere opties en bevat wel toegangstickets tot de parken.

Recensies

De recensies liggen vooralsnog uiteen en verschillen echt per persoon. Waar de een het een geweldige ervaring vond, hadden anderen er meer van verwacht. En op dit moment springt de prijs/kwaliteit verhouding er wel uit, op een negatieve manier.

Zo schreef een gast het volgende: ”Het hotel was compleet vol met kijkers die geen gasten van het hotel waren. Er stonden wachtrijen voor de liften, je kon nauwelijks door de gangen komen. Het was druk in de winkel, er waren overal mensen. We kregen eindelijk onze kamer om 16:20 uur nadat we het een aantal keer moesten vragen. De kamer was prachtig, maar de gang rook naar riolering”.

Een andere gast ervaarde hetzelfde en vond dat de magie verloren is gegaan: ”Als ik betaal voor een 5-sterrenuitsluitingshotel, waarom kan iedereen dan naar het hotel lopen? De lobby en de hoofdgang waren VOL met ‘geen’ gasten. Veel te druk en een echte sfeerkiller. Iedereen uit het park kon, eenmaal in het hotel, gewoon de slaapkamergangen betreden”.

Becca F. noemde een aantal pluspunten maar aan het einde van de rit wilt ze hier niet meer terugkeren: ”Inchecken was nog niet klaar om 15:00 uur, wat niet goed genoeg is in een 5-sterrenhotel. Kamer zelf was mooi, maar er ontbraken badjassen en voldoende handdoeken, dus moest ik naar beneden bellen om degenen te krijgen die uiteindelijk naar boven werden gestuurd. Lounge was prachtig en de meerderheid van het personeel was erg behulpzaam en vriendelijk”.

Er worden ook opsommingen gemaakt met de plus- en minpunten.

Pluspunten:

  • Locatie is top
  • Decor is erg sfeervol
  • Personeel bij het zwembad was fantastisch
  • Goede ervaring met room service

Minpunten:

  • Check-in was chaotisch
  • Hotel is gewoon nog niet klaar. Er werd nog steeds geklust
  • Miscommunicatie waar het ontbijt zich bevond
  • Vanaf de West Wing is het ontzettend ver lopen naar de receptie
  • Welcome pack erg karig
  • Housekeeping niet langsgeweest

Bovenstaande recensies laten duidelijk zien dat het hotel wat opstartproblemen heeft gehad. Disneyland Paris heeft de drukte van bezoekers inmiddels wel beter onder controle. Hoe de rest van deze negatieve punten over het Disneyland Hotel zijn aangepakt, dat is afwachten.

Meer over Disneyland Paris lezen? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.