In het Frans Le Pal wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwste attractie. Op 13 april 2024 moet hier namelijk een Mack watercoaster openen dat een kruising is van zowel een waterattractie als een achtbaan. En goed nieuws, de baan is inmiddels compleet opgebouwd.

Le Pal is zowel een attractiepark als een dierenpark. Aan de rand van het water ontstaat er een compleet nieuw themagebied in de stijl van Scandinavie. De Mack watercoaster krijgt dan ook geheel in stijl de naam ‘Fjord Explorer’.

Het totale kostenplaatje van dit project ligt op ongeveer €12 miljoen. Het hoogste punt van de Mack watercoaster bedraagt 30 meter. De bootjes halen een maximale snelheid van 76 km/u.

In december van vorig jaar deelde Backseaters al een update van dit project. Op onderstaande foto’s is Fjord Explorere in volle glorie te zien.

Le Pal heeft naast de nieuwste achtbaan ook nog andere banen in huis. Zo is daar ook de familieachtbaan Azteka, spinning coaster The Twist en lanceerachtbaan Yukon Quad te vinden. Dat laatste is een achtbaan waarbij rijders niet in een traditionele trein zitten, maar zittend op een quad snelheden van 90 km/u aantikken.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.