Spotlights en Hollywoodsterren, een gouden award en een strafzaak op de rode loper inclusief een razendsnelle achtervolging – dit is het script van de nieuwe stuntshow in Movie Park Germany! Naast meer details over de verhaallijn maakt Duitslands grootste film- en pretpark nu ook de titel van de nieuwe actieblockbuster bekend: “Operation Red Carpet” speelt zich af tijdens een glamoureuze prijsuitreiking in Los Angeles. Met rijkelijk ontworpen, authentieke Amerikaanse decors, spectaculaire stuntintermezzo’s en een filmische verhaallijn brengt de nieuwe show Hollywood een beetje dichter bij Duitsland en direct naar Studio 6 in de Movie Park Studios!

“Actie zoals in Hollywood komt met de nieuwe stuntshow voor de gasten dichtbij”, zegt directeur Thorsten Backhaus. “Ze worden zelf onderdeel van de actie rond een Hollywood award show. Vanaf de wachtruimte, de backstage van de productiecrew, zijn de gasten live bij de voorbereidingen en de grote prijsuitreiking. Het was voor ons vooral ook belangrijk dat de stuntshow geschikt is voor het hele gezin en meerdere generaties aanspreekt. Ons doel: Hollywood in Duitsland in zijn oude glorie terug te brengen.”

De plot concentreert zich op de voorbereidingen en de grote award show van de “Golden S.A.M.”, die wordt uitgereikt aan bijzonder getalenteerde actiefilmsterren. Tegelijkertijd verandert de rode loper van de Movie Park Studios in een racebaan en drijft het Folco Stunt Team uit Italië, in hun rollen als showhosts, FBI-agenten, criminelen of actiehelden, over het asfalt van de stuntset, over schansen en Duitslands grootste quarter pipe tot nu toe.

De prijsuitreiking van de “Golden S.A.M.” – Een rode loper evenement ontaardt in een razendsnelle achtervolging

Wanneer de rode loper wordt uitgerold, de muziek speelt en de celebraties in hun limousines optrekken voor het glorieuze theater van de Movie Park Studios, is het eindelijk zover: de uitreiking van de “Golden S.A.M.” staat gepland en brengt de Who is Who van de filmwereld samen. Het zou dus ook de grote dag van Angelina Croft en James McDean moeten zijn. Na zes nominaties in voorgaande jaren en talrijke kassuccessen zullen de twee Hollywood-supersterren eindelijk geëerd worden tijdens de prijsuitreiking voor het

beste duo in een actiefilm. Een lang gekoesterde droom komt uit voor beiden. Maar alles wat net zo schittert als de felbegeerde trofee is geen goud: In het midden van de actie, neemt de prijsuitreiking een plotselinge wending. Als uit het niets verschijnt de lang gezochte “Award Gang” die met hun criminele trucs de felbegeerde trofeeën en het prijzengeld weet te stelen. De criminelen nemen in allerijl de vlucht. Plotseling zijn niet alleen de politie van Los Angeles en de FBI de criminelen op het spoor: ook Croft en McDean moeten hun ware actieheldenpotentieel bewijzen in de jacht op de gestolen “Golden S.A.M.s”. Hieruit blijkt eens te meer dat een sterke vrouwelijke hoofdpersoon de uitkomst van een verhaal niet alleen op de set, maar ook daarbuiten kan sturen…

“Operation Red Carpet ” brengt de Hollywood-identiteit van het park verder naar voren. De figuur van de sprekende filmklep S.A.M., die bezoekers al kennen van de “Movie Park Studio Tour” of van de Halloween Mapping Show, is opnieuw van de partij en de naamgever van de glorieuze trofee. Ook in de toekomst zal S.A.M. als personage en de Movie Park Studios als merk en rode draad door alle toekomstige vernieuwingen in het park lopen.

Wat betreft de decors van de nieuwe stuntset, schakelt Movie Park Germany nog een versnelling hoger om aan te sluiten bij de show en richt zich op een authentiek ontwerp: de verschillende gebouwgevels op de set omvatten het theater van de award show, een klassiek Amerikaans diner, een boetiek, een kleurrijke souvenirwinkel en een limousineservice. “We hebben ons specifiek laten inspireren door de look van de gebouwen in Los Angeles, zodat we onze gasten het hoogste niveau van authenticiteit konden garanderen en hen echt rechtstreeks naar Hollywood konden brengen,” zegt projectmanager Manuel Prossotowicz. “Onder andere het Hollywood Pacific Theater of de Walk of Fame stonden hier model.”

Ook achter de schermen werken de showtechnici van Movie Park al vol gas aan meer dan 25 grote en kleine special effecten voor de nieuwe show om een echte blockbustersfeer te creëren. Daarnaast zijn er nieuwe stunts en showelementen. Met afmetingen van 12 x 6 meter vestigt Movie Park een nieuw record voor de grootste quarter pipe van Duitsland tot nu toe, die door echte professionals wordt gebouwd. Het bedrijf Schneestern GmbH & Co. KG uit Durach bouwde al schansen voor de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang en is nu verantwoordelijk voor de spectaculaire en veilige bouw voor de nieuwe stuntshow.

Nieuw is verder de grote LED-wand boven het theater, die vanuit alle stoelen goed zichtbaar is. “Met deze LED-wand kunnen we een nieuwe dimensie van het verhaal vertellen. Zelfs als de hoofdrolspelers tussendoor achter de schermen verdwijnen, kunnen we de verhaallijn nog uitgebreider vertellen met behulp van mediacontent. Zo creëren we

een meer immersieve showervaring en kan het publiek deel uitmaken van alle verhaallijnen – of er zelf in opgaan.”
De mediaproductie omvat niet alleen content voor de show. Al voor de show krijgen de gasten vermakelijke clips in Amerikaanse stijl en passend bij de attracties en aanbiedingen in Movie Park afgespeeld over het LED-scherm, die speciaal door IMAmotion zijn geproduceerd. “Een filmproductie voor een filmpark kan niet zonder professionele acteurs en sprekers met de nodige ervaring. De show wordt een multimediale ervaring die verder gaat dan de eigenlijke stuntvoorstelling”, legt Xaver Willebrand van IMAmotion uit, die onder andere verantwoordelijk is voor de coördinatie van de komende opnames.

Hoezeer de nieuwe actieblockbuster ook verankerd is in de cultuur van de westkust van de VS, met name Hollywood, de muziek vertegenwoordigt evengoed de muzikale diversiteit van Californië. Sterke pop-punk, alternatieve en rap-invloeden van vele bekende artiesten zullen te vinden zijn in de door IMAscore gecreëerde soundtrack, wat resulteert in een unieke sampler die speciaal voor de show is geschreven.

Hoewel sommige details over de nieuwe stuntshow al bekend zijn, zijn er nog wat meer geheimen achter de schermen. De Movie Park Studios houden de gasten de komende weken op de hoogte.