Het mag geen verrassing zijn dat de inmiddels gesloopte attractie Spookslot in de Efteling bijzonder populair was, en eigenlijk nog steeds is. De deuren van het huis sloten op 4 september 2022 voor de laatste keer. Het sprookjespark zorgde ervoor dat liefhebbers vrijwel niets te kort kwamen met de ontwikkeling van de Spooknacht, de registratie video met walkthrough, een kijkje achter de schermen en ga zo maar even door. En nu is het de beurt aan De Vijf Zintuigen. Dit onafhankelijke initiatief is er voor iedereen die interesse heeft in attractieparken, met in het bijzonder de Efteling. En uit deze hoek komt straks een bijzonder documentaire ‘Spookslot: De Historie van Station Halfweg’ met nooit eerder vertoonde beelden.

De Vijf Zintuigen kwam in november van vorig jaar met een eerste teaser naar buiten tijdens de Efteling en Anton Pieck Verzamelbeurs. De documentaire gaat namelijk op zaterdag 2 september in premiere in Theater De Leest in Waalwijk. In de nacht van 9 op 10 juni was de lancering van de ticketshop. Een dag later waren beide voorstelling al uitverkocht.

Extra vertoning

Liefhebbers die geen ticket konden bemachtigen hebben misschien nog steeds een kans op tickets. De organisatie is in overleg met het theater om te kijken voor een derde vertoning. Zondag 11 juni werd er nog gepolst welk tijdstip op zondag 3 september de voorkeur zou hebben bij de volgers van het social media account.

Inhoud

De documentaire gaat twee uur duren. Kijkers worden meegenomen door ontwerpers, technici, uitvoerders en vaklui die toentertijd aan het slot hebben gewerkt. Hoe ontstonden de ideeën? En hoe werd ervoor gezorgd dat bezoekers volledig ondergedompeld konden worden in het verhaal van de Burggraaf? Spookslot: De Historie van Station Halfweg vertelt het complete verhaal. Vanwege de lengte en de technische inhoud is de documentair geschikt bevonden voor kijkers vanaf 12 jaar.