In januari kwam de Efteling met het nieuws naar buiten dat Spookslot na de zomer van 2022 zal sluiten. Als onderdeel van een vernieuwd gebied zal de attractie uit 1978 plaats moeten maken voor een nieuwe attractie. Het is nog onduidelijk wanneer Spookslot zal sluiten en wat voor een attractie ervoor in de plaats zal komen. Het is inmiddels al wel bekend geworden dat ontwerper Jeroen Verheij samen met het projectteam aan de nieuwe attractie werkt.

In een interne video spreekt Verheij het personeel van de Efteling toe. ”Voor mij persoonlijk is het ook heel bijzonder, want een tijd geleden kreeg ik de vraag of ik een nieuwe beleving wilde verzinnen voor deze plek. En samen met het projectteam gaan we ervoor zorgen, ondanks dat het heel spannend en uitdagend is, om iets heel moois te maken”.

Volgens Verheij hoeven de medewerkers en bezoekers niet bang te zijn dat de sfeer van Spookslot zal verdwijnen. Naast deze hint lijkt er nog een tweede hint in de video te zitten. Verheij lijkt even te zijn afgeleid door een miauwende en spinnende kat.

In maart gingen geruchten rond over mogelijke animatronics voor de nieuwe attractie. Oplettende bezoekers hadden een medewerker van Garner Holt gespot in en rondom Spookslot. Garner Holt Productions heeft meer animatronics gecreëerd dan elk ander bedrijf in de geschiedenis.

De Efteling maakt snel meer bekend via de social media kanalen.

 

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.