Bezoekers van de Efteling kunnen nog tot en met zondag 4 september genieten en griezelen in Spookslot. De klassieker zal na dit weekend plaatsmaken voor een nieuw themagebied met een nieuwe attractie, horeca, retail en entertainment. Het nieuwe gebied zal na verwachting in 2024 openen.

Medewerkers van de Efteling nemen op 4 september samen met bezoekers definitief afscheid van Spookslot. Het vaste team van de attractie zal de laatste show begeleiden om vervolgens de deuren voorgoed te sluiten.

Exclusief aandenken voor team Spookslot

Djordy Wolffensperger, al jarenlang medewerker bij het Spookslot, bedacht voor het afscheid een speciaal aandenken voor zijn collega’s. “Ik wilde iets tastbaars maken voor ons hele team. Dit exclusieve, persoonlijke aandenken dat op dit moment ontwikkeld wordt, staat voor alle herinneringen die wij aan het Spookslot hebben. Wij vinden het ontzettend jammer dat we afscheid moeten
nemen van onze bijzondere werkplek waar we jarenlang, dag in, dag uit, met veel plezier en passie hebben gewerkt. Maar we kijken natuurlijk ook erg uit naar het nieuwe dat gaat komen. Ik kan niet wachten tot we weer kunnen griezelen in de Efteling als nooit tevoren.”

Spookslot vereeuwigd

Na 44 jaar trouwe dienst zal het een bijzonder afscheid worden. Deze zomer komt er een bijzonder pin uit en een afscheidsboek van het Spookslot. De attractie wordt ook digitaal vereeuwigd zodat na 4 september iedereen nog steeds de griezelige attractie kan beleven. Met een virtual reality-video kunnen liefhebbers zichzelf onderdompelen in het verhaal en de show. Ook verschijnt er een walkthrough video waarin de kijker al wandelend wordt meegenomen door de attractie, inclusief een prachtige registratie van de show. Beide video’s zullen later deze zomer op het Youtube-kanaal van de Efteling geplaatst worden.

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.