Walibi Holland directrice Mascha van Till liet in april weten dat het park een nieuwe haunted house gaat bouwen op de plek van Neurogen. En hoewel er geen informatie naar buiten is gekomen sprak van Till over ‘een pittige en grensverleggende ervaring’. Dat dit huis pittig zal zijn, dat blijkt wel uit een reactie van Animal Rights NL op Instagram.

Hoewel Walibi Holland zelf nog niets naar buiten heeft gebracht rondom het nieuwe spookhuis gaan er verhalen rond over het thema ‘slachthuis’. Ook Animal Rights NL heeft dit nieuws opgevangen en spreekt er schande over uit. ‘Lekker griezelen om het afschuwelijke leed dat zich afspeelt in slachthuizen, het is ronduit walgelijk’, aldus de organisatie. Ter ondersteuning hebben ze een foto van een verlaten slachthuis toegevoegd aan het bericht.

Ook de reacties onder dit bericht spreken boekdelen:

‘Wie bedenkt zoiets walgelijks, dan heb je ze niet op een rij. Leedvermaak’

‘Hoe ziek! Ik zou willen voorstellen het gehele bedenkteam van dit idiote idee even een week of 2 mee te laten lopen in een slachthuis…kijken of ze nog inspiratie kunnen opdoen…voor iets anders!’

‘Dus eigenlijk erkennen ze dat het een horrorscene is. Dus de gruwelijkheden die men dieren aandoet vormen ze om tot een spel???’

‘Walgelijk, welke zieke geest verzint zoiets?’

‘Geen schaamtegevoel, alles voor het geld’

En zo gaan de berichten nog wel even door. Walibi Holland heeft hier zelf nog niet op gereageerd.

Hoewel het thema van dit nieuwe spookhuis slechts een gerucht is wachten we nog op een daadwerkelijke bevestiging.

Twisted en Twisted Hellfire

Het is niet de eerste keer dat de Halloween Fright Nights over vuur ligt. In 2015 ontstond er een rel rondom scare zone Twisted. Dit gebied was licht gebaseerd op de film Fifty Shades of Grey. De scare zone ging dan ook over het machtsspel tussen strenge meesteressen en hun slaven.

In scarezone Twisted Hellfire ging het om de strijd tussen goed en kwaad. De duivel speelde hierbij een rol en mede hierdoor ontstond er landelijke commotie. Het regende vooral klachten van gelovigen. Ondanks dit besloot Walibi Holland het karakter te behouden. ‘Het is slechts een klein onderdeel van de scare zone’.

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.