Halloween in Movie Park Germany is al jaren een begrip in Duitsland. Hoe zag het Halloween Horror Fest er 9 jaar geleden eigenlijk uit? We gaan terug in de tijd naar 2012.

In 2012 organiseerde Movie Park Germany het Halloween Horror Fest van woensdag 3 oktober t/m zaterdag 3 november. Bezoekers konden 16 dagen griezelen en genieten in het Duitse filmpark. Vanaf 18.00 uur werd het park overgenomen door ongeveer 250 freaks en was niemand meer veilig. Er werd gejaagd en geschreeuwd, kettingzagen waren hoorbaar en menig hart begon sneller te kloppen. Welkom in Horrorwood!

Attracties

Met 4 haunted houses, 2 scarezones en 2 shows was er in het park genoeg te vrezen. Voor het spookhuis The Forgotten werd de wachtrij van simulator attractie Time Riders gebruikt. Deathpital vond plaats in een oude studio die net buiten het park stond. Naast de ingang van de 4D bioscoop konden bezoekers aansluiten voor spookhuis Circus of Freaks. En het vierde spookhuis heette Baboo Twister Club. In en rondom de mainstreet bevond zich scarezone Hell’s Village. De andere zone stond in The Old West en heette heel toepasselijk The Old West. Vrijevaltoren The High Fall ging tijdelijk door het leven als The Terror Tower. De 2 shows heette Le Cirque Grimace en The Obsession. Laatstgenoemde vond plaats op New York Plaza en bestond uit zang, dans en vuur. Als toevoeging op dit aanbod konden bezoekers voor 3 euro een ritje maken in de kermisattractie Ghost.

De spookhuizen waren bij de entreeprijs inbegrepen. Toenmalige directeur Wouter Dekkers: ”Wanneer wij extra geld gaan vragen voor de spookhuizen, bestaat er het risico dat bezoekers gaan besparen op andere uitgaven in het park zoals horeca of souvenirs”.

Waar Walibi koos voor een hoofdpersonage tijdens de Halloween Fright Nights deed Movie Park Germany dit bewust niet. Het park wilde zo breed mogelijk zijn en had op dat moment geen interesse in het creëren van verhalen. Uit ervaring wist het park dat gasten de verhalen niet lazen. Bezoekers wilden namelijk maar 1 ding en dat waren de monsters, aldus het filmpark.

De trailer van deze editie:

https://www.youtube.com/watch?v=l39lQ_aogMA

Heb jij het Halloween Horror Fest in Movie Park Germany weleens bezocht? Laat gerust in een reactie hieronder weten wat jij er van vond.

Vorige week gingen we terug in de tijd naar The Villa in Walibi Holland:

https://scarezone.nl/2021/03/25/terug-in-de-tijd-the-villa-tijdens-de-halloween-fright-nights/

Volg ons vooral op social media! Zo blijf je altijd op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen in de scare industrie.

Facebook

Instagram

Twitter