Aan het einde van dit jaar is het dan eindelijk zover. De populaire game Five Nights at Freddy’s krijgt een eigen horrorfilm. Universal Pictures kwam in mei al met een eerste teaser naar buiten. Inmiddels is er ook een volledige trailer uitgebracht.

Na verschillende games en boeken maakt de franchise nu ook de stap naar het witte doek. Hier pakt Josh Hutcherson de hoofdrol. En ook leuk, Matthew Lillard heeft de rol als William Afton. In de games staat dit karakter bekend als ‘Purple Guy’.

Ondanks de simpele gameplay is het spel uitgegroeid tot een hit, mede door de beklemmende sfeer. Gamers moeten de beveiligingscamera’s in de gaten houden om de creepy animatronics op afstand te houden. Het doel daarbij is om de vijf nachtdiensten te overleven.

De omschrijving van de film luidt als volgt:

De film volgt een onrustige bewaker die begint te werken bij Freddy Fazbear’s Pizza. Terwijl hij zijn eerste nacht op het werk doorbrengt, realiseert hij zich dat de nachtdienst bij Freddy’s niet zo gemakkelijk zal zijn om door te komen.

Het is tijd om in te klokken. De film is vanaf 26 oktober 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk de trailer:

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.