Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar Attractiepark Toverland heeft dit jaar het gebied van Avalon uitgebreid met verschillende attracties. Een van de nieuwe blikvangers is de parachute tower ‘Dragonwatch’. Bezoekers stappen in een gondel die ze 17 meter omhoog brengen. Na een kort moment om even van het uitzicht te genieten gaat de gondel enkele keren naar beneden en weer omhoog. Deze familieattractie is vergelijkbaar met de toren die in Disneyland Paris is te vinden. Helaas heeft de attractie in het Limburgse attractiepark met de nodige problemen gekamd. Het gevolg is dat Dragonwatch op woensdag 25 oktober 2023 in storing viel en tot de dag van vandaag nog steeds niet heropend is. Maar daar gaat zeer binnenkort verandering in komen.

Toverland heeft laten weten dat de nieuwe attractie komend weekend weer zal draaien. Wat er precies mankeerde aan de attractie is niet bekend, maar eerder liet het park al weten dat het een grote technische storing was. Dus bezoekers van Winter Feelings, het winter evenement van Toverland, kunnen vanaf zaterdag 23 december 2023 de toren weer betreden.

Het verhaal van Dragonwatch sluit aan op de rest van het gebied. Bezoekers betreden de toren en staat daar als ‘dragonwatcher’ klaar om draken te spotten in Avalon. Je zal het misschien niet denken, maar Dragonwatch is 40 meter hoog. De attractie is daarmee net zo hoog als de naastgelegen achtbaan Fēnix. Met ongeveer 19km/u ‘vallen’ bezoekers naar beneden in hun gondel.

Ben jij van plan om Toverland te bezoeken? Kom eens meer te weten over Avalon, de mythische wereld van Merlijn. Lees er hier meer over.