De Halloween Nights in Attractiepark Toverland bestaan dit jaar uit 6 spookhuizen en 5 scare zones. Spookhuis ‘Now you’re mine’ is de nieuwste van het stel waarbij bezoekers een museum binnenlopen om vervolgens af te dalen in de mijn. Het park wilde dit gigantische spookhuis vorig jaar al openen voor publiek. De inflatie waarbij bouwmaterialen en andere middelen enorm stegen in prijs, staken daar een stokje voor. Het huis zou in eerste instantie zelfs helemaal anders gebouwd worden.

Het oorspronkelijke idee van Toverland was om spookhuis ‘Now you’re mine’ semi-tijdelijk te maken. Dit wilt zeggen dat het huis zo gebouwd moest worden dat het op een later moment verplaatst kon worden. Het team dacht hierbij aan zeecontainers. Inmiddels zijn we een jaar verder en is de situatie compleet anders. Er kwam vrij laat groen licht, maar door de goedkeuring van een vergunning kon het park een permanente loods aan de rand van het park bouwen. Deze loods zit nu grotendeels verscholen achter een gigantische hoeveelheid zand.

Een goed voorbeeld van tijdelijke spookhuizen zijn ‘Fear the Woods’ en ‘The Dollhouse’. Spookhuis ‘Fear the Woods’ bevind zich namelijk op een plek waar normaal gesproken vergaderingen en andere activiteiten worden gehouden. Speciaal voor Halloween wordt deze ruimte al enkele jaren omgebouwd tot een spookhuis. Hetzelfde geldt voor ‘The Dollhouse’. Dit huis bevind zich in Villa Fiasko, een funhouse met allerlei bewegende elementen. Tijdens de Halloween Nights staan deze elementen uit.

Now you’re mine

Precieze bedragen zijn niet bekend maar het budget voor ‘Now you’re mine’ was tweemaal zo hoog dan wat Toverland aan ‘Maison de la Magie’ uitgaf. Bezoekers brengen ongeveer 20 minuten door in het nieuwe spookhuis. Bewapend met een bouwhelm inclusief lampje dalen bezoekers af via een lift richting de mijn. Hier komen zij meer te weten over de verdwenen mijndirecteur Mijndert Müller.

Na een valse start heeft Toverland vorige week verschillende tests doorgevoerd om het spookhuis zonder technische mankementen te laten draaien. Deze ingreep lijkt vooralsnog te helpen.

Data en tickets Toverland

De Halloween Nights in Toverland zijn nog te bezoeken tot 4 november 2023. De draaidagen zijn:

18 t/m 22 & 27 t/m 29 oktober + 4 november 2023

Het park is op deze dagen geopend van 10:00 tot 23:00 uur. Overdag is er het kindvriendelijke Halloween Days maar zodra de duistere magie om 18:15 uur uit de kluis breekt, nemen allerlei griezels het park over. Elke avond wordt afgesloten met een vuurwerkshow. Naderhand kunnen bezoekers nog op de foto’s met alle karakters uit de scare zones, die nog een keer samenkomen in het gebied Port Laguna.