Op maandag 29 januari 2024 is het bericht naar buiten gekomen dat de Siberische tijger genaamd Laila is overleden. Na onderzoek bleek dat het dier een heftige artrose had. Dierenrijk heeft in overleg met de verzorgers besloten om Laila te laten inslapen.

Laila kwam in 2007 aan in Dierenrijk. Sindsdien was de tijger samen met broer Laslo een bekend gezicht in Mierlo. Helaas is hij afgelopen oktober al overleden. De 18-jarige Laila begon steeds slechter te lopen en dit was reden genoeg voor de verzorgers om aan de bel te trekken. Door de artrose had het dier behoorlijk wat pijn. Dierenrijk besloot daarop om het dier niet langer te laten lijden.

In Dierenrijk kunnen bezoekers het gehele jaar oog in oog komen te staan met de dieren. Het park heeft een bijzondere collectie aan dieren waaronder ijsberen, bruine beren, cheeta’s, neushoorns, leeuwen, chimpansees en olifanten.

Meer weten over dit dierenpark? Bezoek de website.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.