SeaWorld Entertainment, Inc. is het moederbedrijf van onder andere SeaWorld en Busch Gardens. Dat het bedrijf de laatste jaren niet het financiële succes boeken dat zij hoopten is geen geheim. Mede hierdoor stond het bedrijf in de etalage. Op 30 januari is aangekondigd dat met ingang van 12 februari 2024 SeaWorld Entertainment, Inc. een nieuwe naam aanneemt. En dat is United Parks & Resorts Inc, wat doorvertaald Parque Reunidos betekent. Dit is het moederbedrijf wat we kennen van Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany.

De naamswijziging heeft verder geen gevolgen voor de namen van de parken die onder deze SeaWorld groep vallen. Welke parken er onder deze groep vallen? SeaWorld, Busch Gardens, Discovery Cove, Sesame Place, Water Country USA, Adventure Island en Aquatica.

CEO Marc Swanson: ”Onze nieuwe bedrijfsnaam, United Parks & Resorts Inc., weerspiegelt beter dat we een gevarieerde verzameling parkmerken en ervaringen zijn geweest en zullen blijven. Elk van onze iconische parken, inclusief de vier SeaWorld-parken in Orlando, San Antonio, San Diego en Abu Dhabi zullen blijven opereren onder dezelfde namen die onze gasten kennen en waarderen. Wat ook onveranderd blijft, is onze diepe toewijding aan het creëren van ervaringen die er toe doen voor onze gasten en hen inspireren om dieren en de wilde wonderen van de natuur te helpen beschermen”.

Als onderdeel van de naamswijziging zullen de hoofdwebsite van het bedrijf en de domeinen van de investeerderswebsites op 13 februari 2024 veranderen in UnitedParks.com en UnitedParksInvestors.com.

Via Parque Reunidos is er nog niets officieel bevestigd en dus houden we nog even een slag om de arm of het daadwerkelijk om dit moederbedrijf gaat. Maar het heeft er alle schijn van dat de groep een stuk groter gaat worden.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.