Attractiepark Toverland heeft grote plannen om te groeien naar 3,7 miljoen bezoekers per jaar. De plannen laten zien dat het park wilt uitgroeien tot een echt pretparkresort met niet alleen nieuwe themagebieden, maar ook een hotel en vakantiepark. Dat klinkt veelbelovend, maar buurtbewoners spreken toch ook wel hun zorgen uit. En daarom is er een bewonersbijeenkomst geweest over deze kwestie.

Op maandagavond 29 januari waren er ongeveer honderd personen aanwezig bij de bewonersbijeenkomst in het gemeenschapshuis van Kronenberg. Over de plannen van Toverland heerste er vooral het gevoel dat bewoners niet perse tegen de plannen zijn, maar zich wel uitspreken over dat zij zich zorgen maken, aldus de berichtgeving van 1Limburg.

De bewoners uit Sevenum, Kronenberg en Evertsoord waren deze avond vooral benieuwd naar hoe de dorpsraad tegen de plannen van het park aankijkt. Initiatiefnemer Lambert Mertens wilde inwoners informeren over wat er nu precies in het gigantische document van Toverland beschreven staat. Tegelijkertijd wilt Mertens onderzoek naar de overlast van verkeer, geluid en vuurwerkshows.

Er werd tijdens de bijeenkomst nog maar eens benadrukt dat bewoners niet tegen het attractiepark zijn. Sommige bewoners zeggen zelfs helemaal geen last te ervaren. “We willen ook graag met Toverland praten, maar dat heeft tot nu toe nog tot niks geleid. Daarom gaan we in gesprek met de gemeenteraad aangezien zij beslissen”, aldus Mertens.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.