De Warme Winteravonden in DierenPark Amersfoort staan voor de deur. “Deze kerstvakantie zijn er veel nieuwigheden. Zo maken bezoekers magische herinneringen in een betoverend en sfeervol winterpark. Bezoekers ontdekken de nieuwe Voedselshow, kunnen als een van de eersten een kijkje nemen in de gloednieuwe Dierkeuken en ervaren een magische winterpark door middel van vernieuwde Warme Winterwandelingen en nieuwe videomapping”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Er valt een heleboel te ontdekken, en dat middenin een sfeervol en betoverend winterpark vol met livemuziek, warme chocolademelk, stamppotten, duizenden lichtjes, kerstbomen en zelfs sneeuw”, somt Hylke op. Magische herinneringen gegarandeerd. 

De bezoeker beleeft straks wonderlijke ontmoetingen met dierbewoners in een park vol betoverende elementen. “Tijdens een magisch bezoek aan ons park beleef je van alles over dieren in de winter. Ook warm je je op aan knisperende vuren en zie je aan de hand van videomapping dat de pinguïns het verblijf van de vari’s overnemen. Verderop word je in de Stad der Oudheid opgeschrikt door de nieuwe videomapping: de leeuw die door de stadsmuur breekt”, vertelt Hylke. DierenPark Amersfoort doet haar best om het succesvolle evenement van vorig jaar te overtreffen. Onder leiding van Gidsen krijgt de bezoeker een vernieuwde, unieke Warme Winterwandeling. En op het Fonteinplein staat voor het eerst een educatief Voedselrad klaar. Het nieuwe Voedselpad bevindt zich naast dit rad en leidt naar de gloednieuwe Dierkeuken. Bezoekers kunnen in de kerstvakantie als een van de eersten in de keuken naar binnen gluren. “Begeef je ook in het Magisch WinterWoud, waarin je word betoverd door een magisch samenspel van verlichting, projecties en geluid”, tipt Hylke.  

Avonduren

Gedurende de hele kerstvakantie is het park omgetoverd tot een sfeervol winterpark. In de avonduren is een bezoek aan DierenPark Amersfoort nog magischer. “Ik durf dus wel te zeggen dat ons park in de winter op haar mooist is”, vertelt Hylke. Het Magisch WinterWoud, winterse foodtrucks, een Wintersprookje en de Lichtjestrein; de Warme Winteravonden waren nog nooit zó betoverend. Met een speciale winterkorting beleven bezoekers Warme Winteravonden op 27 tot en met 30 december 2023 en 2 tot en met 5 januari 2024. DierenPark Amersfoort is deze dagen extra lang geopend tot 20:00 uur.  

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.